Vrolijker SchrijvenVrolijker SchrijvenVrolijker SchrijvenVrolijker Schrijven
Vrolijker Schrijvenhome   kosten   faq   contactVrolijker Schrijven
Vrolijker Schrijven
Vrolijker Schrijven

Sommige kinderen lopen vast op school omdat ze niet in woorden maar in beelden denken. Terwijl een groot deel van de mensen via het gehoor leert (auditief), leert een kleiner deel in beelden (visueel). Beelddenkers begrijpen en onthouden vaak niet het aangeboden lesmateriaal. Eindeloos herhalen is hier niet de oplossing.

Er ontstaan leerachterstanden en er wordt gedacht aan bijv. dyslexie, dyscalculie, ADHD, ADD. Het kind verliest zijn zelfvertrouwen, krijgt faalangst en voelt zich niet begrepen. In het onderwijs is het begrip ‘beelddenken’ nog niet zo bekend, de onderwijzers weten dus niet hoe ze de leerstof zó aan kunnen bieden dat het kind het wél begrijpt. Hoe kom je er achter of je kind een beelddenker is? Klik hier voor een overzicht van visuele en auditieve eigenschappen.

Gelukkig is er voor beelddenkers een eenvoudige en bewezen methode om reken- en taalproblemen aan te pakken. Via de 'Ik Leer Anders' methode krijgt het kind de lesstof op een andere manier aangeboden. Een kind dat een taalprobleem heeft, leert woorden foutloos spellen, zowel van voor naar achter, als van achter naar voor; de woorden zijn dan als een plaatje in het geheugen opgeslagen.
Bij rekenproblemen wordt ook gebruik gemaakt van de visuele kracht van de beelddenker waardoor tafels opeens geen problemen meer hoeven te zijn.
Voor het plannen, klokkijken en werkstukken maken zijn er ook handige oplossingen beschikbaar.
Zie ook: www.ikleeranders.nl

Vrolijker Schrijven
Vrolijker Schrijven
vrolijker schrijven

 

vrolijker schrijven